What We Wanted, o dramă simpatică cu Lavinia Wilson

Postat online luna trecuta pe Netflix, What We Wanted este un film austriac pe care il retinem datorita faptului ca va reprezenta tara in cadrul urmatoarei ceremonii ale premiilor Oscar. Privat de lansarea in salile de cinema din cauza pandemiei cu coronavirus, aceasta prima realizare semnata de Ulrike Kofler deseneaza portretul intim al unui cuplu afectat din cauza infertilitatii.

Alice si Niklas par sa aiba totul pentru a fi fericiti. Singurul lucru care le lipseste este un copil. Dupa o a cincea incercare in vitro nereusita, cuplul decide sa isi acorde o saptamana de vacanta in Sardinia pentru a se mai detasa putin de probleme si sa uite cat mai repede de aceasta nereusita.

Chiar daca Niklas i-a spus in repetate randuri sotiei sale ca este pregatit sa accepte o viata fara copii, aceasta perspectiva pare mai complicata pentru Alice. Lucrurile nespuse pana acum si ranchiunile din trecut ii vor pune la grea incercare in timpul acestei vacante. Casa de vacanta in care sunt cazati se afla langa o alta ocupata de o familie cu doi copii. In aparenta, aceasta familie are tot ce le lipseste celor doi…insa chiar asa sa fie?

Scenariul, inspirat dintr-o poveste semnata de Peter Stamm, nu are nimic original. Un cuplu confruntat cu o drama si cu o deceptie pe care incearca sa le depaseasca. Insa, prezenta celui de-al doilea cuplu accentueaza nefericirea care, incetul cu incetul se instaleaza intre Alice si Nikklas.

Cu aerul sau fals de film indie, What We Wanted este o drama intima simpatica, care se sprijina pe intepretarea a doi actori principali. Lavinia Wilson este ca de obicei impecabila. Actrita de origine germana interpreteaza in mod corect rolul acestei femei macinate de incapacitatea de a da nastere unui copil. Partenerul sau, Elyas M’Barek, completeaza de minune acest tandem pentru a oferi, in final, un film frumos.

Lasă un răspuns