Watchmen – HBO dezvăluie trailerul serialului

Inspirat din benzile desenate cunoscute apartinand lui Alan Moore si Dave Gibbons, serialul Watchmen apartinand lui Damon Lindelof (Lost, The Leftovers) isi dezvaluie primul trailer.

Uchronie, benzile desenate Watchmen aparute in anii 1980 se derulau in anul 1985, intr-o America alternativa care a castigat razboiul din Vietnam si il realege pe Nixon in cadrul alegerilor prezidentiale inca din 1968 si in care super-eroii erau considerati nelegiuiti. Serialul nu va fi o adaptare propriu-zisa dupa cum a precizat Damon Lindelof. Cele 30 de volume lansate de Moore si Gibbons sunt sacre si nu vor fi reproduse ci vor fi putin remixate conform spuselor producatorilor serialului.

Se pare ca povestea serialului debuteaza dupa evenimentele petrecute in romanul grafic publicat de DC. In timp ce Dr.Manhattan este pe Marte, un grup de rebeli mascati, adepti ai cultului Rorschach profita de absenta acestuia din urma si a justitiarilor pentru a pune la cale un atac impotriva fortelor de ordine. Acestia din urma isi ascund adevarata identitate in spatele unei masti pentru a evita represaliile. Nava spatiala a lui Hibou, silueta dr-lui Manhattan, ceasul Apocalipsei…trailerul serialului ne ofera o multime de imagini care fara indoiala vor reusi sa ii seduca pe fanii beznzilor desenate si nu numai. Acest trailer a fost difuzat cu ocazia Comic Con de la San Diego.

Dupa ce am urmarit trailerul acstui seral devenim brusc nerabatori sa il urmarim cat mai repede cu putinta. Se spune ca acesta este singurul serial demn sa ii ia locul celebrului Game of Thrones. Trebuie sa stii ca serialul HBO Watchmen va fi complet diferit fata de filmul cu acelasi nume aparut in 2009 al carui actiune are loc in prezent. Acest serial nu este nicio continuare insa actiunea are loc in lumea in care evenimentele din benzile desenate Watchmen au avut loc.

Serialul va spune deci povestea unor super eroi tratati asemeni unor nelegiuiti de catre intreaga societate, spre mare lor nemultumire. In 1986, initial, benzile desenate din care se inspira serialul Watchmen au facut parte dintr-o mini-serie alcatuita din 12 numere. Mai apoi, povestea a incept sa se extinda incetul cu incetul, serialul se anunta a fi mult mai complex decat materialul din care s-a inspirat.

In plus, cele 12 numre au reprezentat Vechiul Testamnt in varianta benzilor desenate. Cand Noul Testamnt si-a facut aparitia, nu s-a sters ce s-a intamplat in Vechiul Testament. Asa se va intampla si in cazul lui Watchmen. Dan si Laurie s-au indragostit, comediantul a murit si dr. Manhattan a plecat.

Serialul urmeaza sa fie difuzat pe HBO, canal de televiziune care abordeaza pentru prima data universul super eroilor incepand cu luna octombrie. Din casting fac parte actori precum Regina King, Jeremy Irons, Tim Blake Nelson, Adelaide Clemens si Don Johnson.

Lasă un răspuns