Viața cu părinții – cum să nu înnebunești

Când părinții și copiii lor adulți locuiesc sub acelasi acoperis, acest lucru poate provoca dificultăți în relații. Un conflict de opinii despre viață, așteptări și critici ale acțiunilor nu este o listă completă a ceea ce toți membrii familiei se pot aștepta în viitor, dacă împărtășesc un spațiu de locuit. Ca rezultat, relația dintre oameni se poate deteriora, astfel încât ei să fie înstrăinați unul de celălalt, nu simt dorința de a comunica. De ce expertii recomanda copiilor sa traiasca intr-o zona separata de parintii lor? Cum trebuie sa se construiasca comunicarea și viața de familie, dacă nu există posibilitatea de a se separa de ei?

Viața de familie

Fiecare persoană, atunci când devine adult, are dreptul la intimitate și la păstrarea unor detalii in secret, pe care nu vrea să le împărtășească nimănui. A trăi în aceeași zonă cu părinții dvs., poate fi dificil să vă mențineți imunitatea in viața voastră. Mama și tatăl, în orice caz, văd și observă, în ce moment se întoarce un copil adult acasă, cu cine și cum comunică, pot deveni martori ai conflictelor din viața lui.

Părinții nu sunt întotdeauna capabili să intervină în viața copiilor adulți, si ar trebui să le permita sa-si rezolve singuri problemele. Anxietatea îi determină să ofere consiliere sau critici nesolicitate. Mama și tatăl sunt jigniți, încercând să spună că “doresc cele mai bune”, un scandal este inevitabil.

Viața personală a unui copil adult, indiferent dacă este căsătorită sau liberă trebuie să continue, indiferent de părerea părinților. În caz contrar, conflictele nu pot fi evitate. Va fi mai bine pentru toată lumea, atât părinții cât și copiii lor, dacă viața unei singure familii este protejată de granițe. Apoi, toată lumea se poate simți ca fiind stăpânul vieții sale, o persoană adultă, de sine stătătoare.

Planificare, venit, divertisment

Când trăiesc împreună, adesea se întâmplă ca generația mai în vârstă să intervină in planurile tinerilor, încercând să controleze dorința de a se relaxa și de a se distra, crezând că o fac prea des sau incorect. Copiii adulti fac uneori acelasi lucru, ei considera ca mama sau tata doresc sa-si adapteze viata personala, ei sunt interesati de hobby-uri care par ciudate, inacceptabile.

Două generații care coexistă una lângă cealaltă, este dificil de stabilit cine este responsabil pentru cheltuieli. Cumpărăturile, care sunt necesare pentru gospodărie, pot provoca controverse. Întrebarea financiară, cine, câți bani sunt cheltuiți pe mâncare, ce haine sunt cumpărate, devine, de asemenea, un obstacol între membrii familiei.

Părinți si copiii adulti pot rezolva această problemă în mod pașnic printr-un acord. De exemplu, ar trebui sa discute care dintre aceștia sunt responsabili pentru repararea și întreținerea aparatelor de uz casnic din casă, care este responsabil pentru achiziționarea și pregătirea produselor alimentare, care ar trebui să aibă grijă de animalele de companie și care ar trebui să plătească pentru utilități.

Părinții și copiii pot îndeplini aceste obligații împreună. De asemenea, planificarea comună va contribui la evitarea multor conflicte și neînțelegeri, la păstrarea comunicării în familie. Când negociem, este important să ne amintim că condițiile de conviețuire ar trebui să se potrivească tuturor, altfel, va fi dificil să se evite nemulțumirea din partea celor care cred că fac mai mult decât alții

Obiceiuri proaste ale membrilor familiei

Obiceiurile oamenilor din generații diferite sunt foarte diferite una de cealaltă. De exemplu, părinții se trezesc mai devreme, iar copiii iubesc să doarmă mai mult. Un fiu sau o fiică susține un stil de viață sănătos, iar mama și tatăl nu consideră mesele separate sau vegetarianismul baza sănătății și longevității. Dacă oamenii nu își acceptă modul de viață al celuilalt, atunci vor apărea certuri între acestia.

Puteți să le evitați dacă copiii și părinții se acceptă reciproc așa cum sunt și nu încearcă să refacă, să-și impună propria viziune asupra lumii. Fiecare persoană încearcă să trăiască după cum consideră potrivit, deoarece este confortabil și familiar. Reprezentanții diferitelor generații nu sunt obligați să răspundă așteptărilor celorlalti.

Frontiere în relațiile cu părinții

Când limitele în relații și comunicare sunt respectate atât de copii, cât și de părinți, trăirea împreună devine ușoară, calmă și bucuroasă. Având în vedere următoarele recomandări, puteți reduce nivelul conflictelor dintre generații și puteți învăța să trăiți în pace. Nu trebuie să impuneti cum să trăiți, să mâncați, cu cine să comunicați, cum să vă petreceți timpul liber. Părinții și copiii lor sunt deja persoane mature, prin urmare, dacă au un buget comun, este important ca cele două familii să cheltuiască aproximativ aceeași sumă de bani pentru nevoile generale ale gospodăriei.

Cel mai bun mod de a păstra relațiile

Coliziunea de interese și opinii duce în mod inevitabil la conflicte.

Relațiile bune cu părinții se construiesc cel mai bine atunci când un copil adult se separă de ei și își asumă responsabilitatea pentru viața lor. Astfel, el demonstrează mamei și tatălui său că își poate rezolva propriile probleme și nu mai are nevoie de tutelaj din exterior.

Lasă un răspuns