Sony Xperia 1 review – un mare pas înainte

Pentru prima data in istoria constructorului avem un telefon cu camera foto tripla, un ecran extrem de alungit si functionalitati speciale pentru toti cei care au asteptari mari in ceea ce priveste un aparat foto. Sony incearca sa castige terenul pierdut pe piata si sa inceapa o noua era odata cu Xperia 1. Si, dupa cum veti vedea in acest review are toate sansele sa reuseasca acest lucru.

Stii probabil ca, pentru a face un film demn de Hollywood trebuie sa investesti cateva sute de euro in aparatura. La toate acestea se mai adauga si materialul pentru salvarea acestor clipuri video, obiectivele, bateriile, etc. Cu Sony Xperia 1 studentii sau profesionistii din industria filmului isi pot realiza propriul scurt metraj la un pret mai mult decat accesibil, pentru 949 de euro vor avea un smartphone la care au lucrat profesionistii din cadrul CineAlta.

Inainte de a aborda caracteristicile tehnice ale lui Sony Xperia 1 ne vom opri putin asupra designului acestuia. Dupa ce timp de mai multi ani ne-a plictisit cu un design clasic, Sony a indraznit in cele din urma sa faca pasul cel mare si sa propuna un look nou. Regasim mai multe curbe si o ergonomie mai buna insa toate acestea vin cu un pret – aparatul este putin mai greu decat predecesorii sai.

Xperia 1 are un ecran de tipul 21:9. Designul sau ne aminsteste de designul OmniBalance, adoptat deja de vechile modele lansate de Sony. Xperia 1 nu are breton, este 4K si compatibil HDR. Nici un alt fabricant de pe piata nu a indraznit pana in prezent sa vina cu o rezolutie de 3840X1644.

Sony Xperia 1 a fost conceput pentru a consuma continut. Sony propune acest telefon sub Android 9 si, bineinteles, propria sa interfata utilizator. Cea mai interesanta caracteristica a lui Xperia 1 este Cinema Pro. Aceasta noua aplicatie este propusa in exclusivitate de Xperia 1. Programatorii Sony Mobile au fost inspirati de catre divizia camera de cinema de la Cinealta.

Fara recunoastere faciala. Lui Xperia 1 ii lipseste o functionalitate de care dispun aproape toate telefoanele existente la momentul actual pe piata, recunoasterea faciala. Pacat.

Xperia 1 vine echipat cu un procesor Snapdragon 855, unul din cele mai puternice procesoare de pe piata si cu 6GB RAM si 128 GB de memorie interna. In ceea ce priveste sunetul, xista un mic inconvenient, mufa jack este absenta. USB-C si bluetooth domina acum domeniul audio, trebuie sa acceptam acest lucru. Dolby Atmos si boxe stereo sunt integrate pentru a furniza un sunet puternic.

In ceea ce priveste aparatul foto, Xperia 1 va beneficia de trei camere foto. Aparatul foto principal este situat in spate si este compus din trei camere de 12mpx cu distante focale diferite.

Xperia 1 este un smartphone extraordinar. Nu are nici un defect daca poti sa treci peste absenta mufei jack.

Lasă un răspuns