Sfaturi ale bunicilor pentru o relație fericită

Cei mai mulți oameni caută sfaturi apropiate pentru relațiile personale. Recomandările părinților și, în plus, ale bunicilor, rămân deseori fără o atenție cuvenită. La urma urmei, oamenii care au trăit mulți ani au o experiență bogată în spatele lor, pe care sunt mereu bucuroși să o împărtășească. Și multe dintre sfaturile lor despre cum să construiești o relație lungă și prosperă ar trebui notate.

Relevanta sfaturilor bunicilor

Potrivit statisticilor, căsătoriile generației mai în vârstă (la vârsta de 60-70 de ani și mai mult) sunt, de regulă, mai puternice și mai lungi decât cele ale oamenilor din vremea noastră. Cei care ignoră recomandările persoanelor în vârstă consideră că în vremurile trecute au existat valori, maniere și metode diferite. Cu toate acestea, uneori, înțelepciunea de modă veche este relevantă, o recomandare venita din partea celor in varsta poate fi foarte importantă și corectă, care va contribui la îmbunătățirea relațiilor. Chiar dacă bunicii folosesc expresii depășite, amintesc realitățile de mult uitate, regulile generale de comportament și abilitățile de comunicare pentru o uniune fericită și de lungă durată rămân neschimbate până în prezent.

Munca reciprocă pentru o relație fericită

Pentru cei care se căsătoresc (în special pentru cei până la vârsta de 25 de ani), este greu de înțeles modul în care dragostea poate funcționa? Dar o bunică înțeleaptă poate răspunde: “Relațiile sănătoase, fericite și pe termen lung necesită aceleași eforturi ale ambilor parteneri, capacitatea de a împărtăși reciproc gândurile, sentimentele, rezolvarea problemelor împreună fara a transfera responsabilitatea celuilalt”. Trebuie să ne amintim că viața nu constă numai din momente pline de bucurie. Este important să fiți pregătiți să depășiți în comun dificultățile fara sa aflați cine este de vina.

O comunicare bună și respectuoasă

Un alt sfat pe care bunicii pot sa il dea este ca tinerii sa aiba grija la ton si la continutul conversatiilor. Acești factori determină nivelul de intimitate pe care partenerii îl pot crea. Psihologii identifică patru cauze comune ale divorțului asociate cu o comunicare necorespunzătoare: dispreț, obstrucție (întreruperea constantă a interlocutorului), resentimente și acuzații. Toți acești factori se manifestă cu ușurință atunci când o persoană este supărată de ceva sau agitată de o dispută, de un sentiment de rivalitate. Dar o astfel de comunicare agravează situația. Este important ca ambii parteneri să facă eforturi suplimentare la ton, cuvinte și a vorbi unul cu celălalt cu bunătate și respect.

Abilitatea de a multumi

Politetea si recunostiinta nu vor fi niciodată de modă veche. Abilitatea de a mulțumi, de a avea grijă și de a arăta atenția unui partener, are întotdeauna un efect pozitiv asupra dezvoltării relațiilor. În plus, o astfel de comunicare și comportament încarcă cu energie pozitivă perechea. Recunostiinta ajuta partenerii sa pastreze dragostea si afectiunea unul pentru celalalt. Este atât de ușor să-l lauzi pe cel iubit, să-i spui “mulțumesc” pentru orice lucru mic sau chiar fara motiv.

Păstrarea secretelor familiei

Potrivit înțelepciunii antice, nu se obișnuiește ca partenerii să-si “curețe gunoiul in public” și, prin urmare, să vorbească despre problemele lor personale sau despre neajunsurile partenerului lor față de oricine. Aceste secrete trebuie să rămână în interiorul “dormitorului matrimonial”. Persoanele în vârstă se opun, de asemenea, tinerilor care discută cu prietenii detaliile vieții lor intime și chiar mai mult, despre asta pe rețelele sociale. Prin acest lucruri provocați nemulțumiri suplimentare de la partenerul dvs., ceea ce va spori conflictul.

Respect pentru tradiție

Diversitatea și căutarea de noi lucruri reprezintă o condiție importantă pentru menținerea dragostei și prospețimii în relații. Dar există și avantaje în păstrarea anumitor tradiții și ritualuri. Acestea unesc partenerii și dau un sentiment de integritate. Acestea pot fi mese de familie săptămânale, schimb de cadouri de Craciun, gătit împreună la sfârșit de săptămână și chiar jocuri de societate. Principalul lucru este ca ambii parteneri sa respecte tradițiile și sa încerce să nu le încalce, deoarece ritualurile familiei servesc drept simboluri speciale ale iubirii.

Așteptări reale ale dragostei

Puteți auzi adesea că dragostea este oarba. De cele mai multe ori se întâmplă ca unul dintre parteneri să se aiba asteptari prea mari de la partener. Dar când așteptările nu sunt satisfăcute, se produce o dezamăgire amară, ceea ce face dificilă construirea unor relații armonioase. La sfatul bunicilor, dragostea nu ar trebui fie egoistă și sa nu se traiasca doar în propriile iluzii. Merită cu adevărat să privești lucrurile și nu speri că un partener ar trebui să ghicească toate dorințele și planurile tale. Este mai bine să le discutăm în timp decât să ne cuprinda disperarea din cauza unei neînțelegeri.

Analiza familiei partenerului

Când părinții sau bunicii partenerului devin interesați de viitorul familiei, nu trebuie să vă supărați. Ei o fac din considerente bine justificate, susțin psihologii moderni. Observând relațiile din familia unui partener, putem presupune modelele sale obișnuite de comportament, care se pot manifesta mai târziu în familia sa viitoare.

De exemplu, dacă familia partenerului este prietenoasă și toți membrii săi se respectă și se prețuiesc, cel mai probabil va încerca să construiască aceeași relație cu cealaltă jumătate. Dacă în familia partenerului există dezordine și abuz, atunci merită sa fiti atenti: mai devreme sau mai târziu, aceste obiceiuri se pot manifesta în viitor la partener. Dar nu exclude faptul că dragostea sinceră, relațiile bune și comunicarea de incredere pot face minuni, pot ajuta o persoană să depășească trăsăturile de caracter rău moștenite din copilărie.

Exprimarea sentimentelor și a emoțiilor

Cei mai în vârstă oameni, care au avut o experiență lungă de căsătorie sunt împotriva acumulării de emoții negative. Acest lucru este în detrimentul sănătății și bunăstării cuplului.

Daca se acumuleaza emotii negative, treptat, ipocrizia și minciunile se înmulțesc și încep să mănânce literalmente oamenii din interior, înrăutățind relațiile și calitatea vieții în general. Nu trebuie să te minți pe tine și pe partenerul tău. Pe o minciună, iubirea adevărată nu poate fi construită!

Lasă un răspuns