Nokia 9 PureView, smartphone-ul cu cinci camere foto va avea un succesor

Constructorul finlandez HMD Global pregateste deja un succesor pentru Nokia 9 PureView. Conform informatiilor regasite pe site-ul Nokia Power User, firma urmeaza sa lanseze in ultimul trimestru al acestui an Nokia 9.1 PureView, dotat cu multiple aparate foto pe partea dorsala.

In timpul celei mai recente editii MWC Barcelona, in februarie, HMD Global si-a prezentat telfonul Nokia 9 PureView dupa mai multe luni de asteptare. Trebuie sa spunem ca lansarea acestui smartphone a fost amanata de mai multe ori din cauza unor finisaje de perfectionat. Odata cu intarzierea initiala pentru Nokia 9 PureView se pare ca finlandezul este mai multe decat pregatit pentru prezentarea succesorului acestuia pentru sfarsitul anului 2019.

Site-ul Nokia Power User, specializat in actualitatile oferite de marca a obtinut cateva informatii cu privire la un viitor Nokia 9.1 PureView. Conform surselor din cadrul NPU, HMD Global si-a dorit initial sa lanseze acest telefon la sfarsitul celui de-al treilea trimestru al anului, in septembrie adica insa in cele din urma a decis sa amane aceasta lansare. In cauza, inca o multime de probleme de optimizare – HMD nu vrea sa se grabeasca si isi doreste sa evite eventuale greseli sau esecuri. De aceea, a amanat si lansarea lui Nokia 9 PureView.

Un tratament al imaginilor mai rapid. In ceea ce priveste caracteristicile asteptate, Nokia Power User anunta ca Nokia 9.1 PureView ar fi compatibil cu reteaua 5G. De altfel, ar profita de aparate foto in partea din fata mult mai bune si mai eficiente, dezvoltate tot in parteneriat cu Light. Se pare ca unul din defectele principale ale telefonului Nokia 9 a fost corectat de Nokia 9.1, cu un tratament al imaginilor mult mai rapid, in special datorita procesorului Snapdragon 855. De altfel, Nokia 9.1 Pureview ar putea profita in egala masura de o schimbare de design. In timp ce predecesorul sau afisa margini destul de late sus si jos, viitorul smartphone al HMD Global ar adopta un ecran perforat la fel ca X71.

Drept urmare, Nokia 9.1 PureView va avea un ecran similar celui de care beneficiaza Samsung Galaxy S10, cu un ecran perforat pentru camera frontala. Si, sub carcasa, aparatul va beneficia de un Snapdragon 855, mai performant decat Snapdragon 845 de care beneficiaza Nokia 9 PureView. In ceea ce priveste partea din fata, Nokia 9.1 PureView isi va schimba designul, va adopta o rama full-screen, in detrimentul ramei orizontale, avand ecranul perforat in partea de sus. Punctul forte al acestui nou dispozitiv Nokia este capacitatea de a face capturi video si foto atat pe timp de noapte cat si pe timp de zi.

Bineinteles, pentru moment nimic nu este oficial, doar zvonuri.

Lasă un răspuns