Lasă-te învăluit de parfumul citronellei!

Se pare ca citronella este mereu asociata cu bambusul. Cel mai adesea, se regaseste in specialitatile asiatice. De gatit, de folosit in infuzii sau sub forma de ulei esential, descopera toate beneficiile sale.

Nu te lasa prostit de aparenta sa. Citronella nu este un simplu baton fad. Ci are cele mai puternice arome care pot parfuma in mod delicios toate preparatele tale. Daca tija sa are propretati aromatice, planta mai detine virtuti medicinale, antispasmodice, antibacteriene si sedative.

Dar citronelle poate trata o multime de alte probleme. Aici intra problemele digestive, starile gripale si febra, oboseala mentala, durerile articulare sau reumatismale. Dar in acelasi timp, poate sa scada nivelul de zahar din sange.

Citronella pentru a da un plus de tonus digestiei. Citronella are proprietati tonice deloc de neglijat. Cu conditia sa fie ingerata, insa. Taie cateva rondele de citronella pe care le poti adauga legumelor preparate la wok sau unui curry si chiar unei supe de pui. Citronella te va ajuta sa iti tonifici aparatul digestiv si sa ai o digestie excelenta. Citronella este cea care va frana dezvoltarea micobilor si bacteriilor la nivelul stomacului, colonului si cailor urinare.

Nu vei mai avea deci senzatia ca ai mancat prea mult, nici probleme intestinale precum flatulente sau contractii intestinale.

Citronella este excelenta pentru rinichi deoarece are o actiune diuretica. Deci te va ajuta sa elimini mai usor toxinele.

Zen attitude prin intermediul citronellei. De asemenea, citronella este un aliat de pret si pentru sanatatea ta mentala. Daca te simti deci mai stresat, mai angoasat de catre ritmul tau de viata sau daca ai dificultati de adormire, poti apela la citonella. Are incontestabile virtuti relaxante. O poti consuma deci inainte de culcare in infuzie. Are cea mai buna actiune sedativa asupra sistemului nervos.

Citronella este un excelent decontractant muscular care nu te va lasa sa suferi de curbaturi sau de contracturi daca ai practicat o activitate fizica mai intensa. Are si o actiune benefica asupra durerilor articulare.

Citronella este benefica de asemenea si pentru sistemul imunitar. Poate alunga bacteriile si preveni aparitia unei infectii. Iar uleiul de citronella este cel mai eficient pentru bacteriile rezistente la antibiotic.

Un atu pentru silueta ta. Citronella contine foarte putine calorii- doar 44 pe 100 de grame deci se poate adauga unor preparate numeroase. In plus, cu parfumul sau pronuntat, poti sa obtii preparate dietetice mult mai savuroase. Dar si sa limitezi materiile grase. Dar te ajuta in acelais timp sa scazi nivelul de zahar din sange.

In bucatarie, aceasta planta se poate folosi pentru a prepara soteuri si alte preparate delicioase care au nevoie de un plus de savoare. Se poate folosi de asemenea in marinate pentru carne sau in tocanita.

Lasă un răspuns