Gesturile pe care trebuie să le eviți în alte țări

A călători înseamnă a te descoperi și a întâlni persoane noi. Este extrem de interesant să îți faci prieteni dintr-o cultură diferită de a ta, cu obiceiuri diferite și limbaj diferit.

Pentru a ne face înțeleși, nu puține sunt ocaziile în care apelăm la gesturi sau expresii faciale. Atenție! Unele gesturi, considerate inocente sau amicale la noi în țară pot fi interpretate greșit în alte țări, considerate chiar obscene.

Degetul mare ridicat – Iran, Thailanda
Fie că ne folosim de el pentru a face autostopul, fie pentru a semnala că totul este în regulă, în Thailanda acest gest are cu totul altă semnificație: condamnarea interlocutorului. În Iran, degetul mare ridicat este similar cu cel în care arătăm degetul mijlociu.

Oferirea unui obiect cu o singură mână – Japonia
Fie că vrei să oferi un dar sau vrei să îi ceri unui localnic să îți facă o poză cu aparatul foto, ai grijă să ții obiectul respectiv cu ambele mâini, fără să îți fie frică că vei fi prea formal. Dacă folosești o singură mână gestul va fi considerat o ofensă.

Mâncatul cu mâna stângă – India, Malaezia
Deoarece mâna stângă este considerată impură, este cam imposibil să mănânci astfel în India, Malaezia și numeroase alte țări musulmane. Folosește-te mereu de mâna dreaptă pentru a mânca dacă urmează să faci o călătorie în una din aceste destinații.

Vino la mine
În momentul în care dorim să chemăm pe cineva situat la o distanță mai mare de noi, folosim acest gest nevinovat în aparență. Însă, în țările asiatice, acesta este un gest umilitor. În Filipine acest gest se folosește pentru chemarea câinilor. Dacă faci acest gest s-ar putea să ai parte de o surpriză neplăcută, să fii arestat.

OK
Formând un inel între degetul mare și cel arătător știm că lucrurile sunt în regulă. În Franța acest gest înseamnă fără valoare, zero iar în Turcia este considerat extrem de vulgar, duce cu gândul la persoanele cu o altă orientare sexuală.

Lasă un răspuns