Feng Shui – importanța acestei științe în amenajarea locuinței

Feng Shui este o stiinta, chiar o arta s-ar putea spune, cu principii si reguli clare de amanajare a locuintei. Desi romanii nu ii acorda o prea mare importanta, aceasta stiinta poate ajuta oamenii nu numai sa isi amenajeze locuinta ci si sa se bucure de o viata mai linistita, mai tihnita si de bucurii pe toate planurile.

Principiile Feng Shui sunt in stransa legatura cu elementele naturale si cu amenajarea acestora in casa. Asadar, daca aleg sa se ghideze dupa principiile Feng Shui, oamenii vor avea un colt al prosperitatii, al sanatatii, al bogatiei, reprezentat prin diferite elemente. Totodata, statuelete Feng Shui ajuta daca sunt puse in diferite colturi ale casei, avand efecte pozitive.

Reguli de baza in Feng Shui

– Pentru a invita in casa norocul, oamenii trebuie sa aiba usa de la intrare libera, fara lucruri inutile, eventual cu niste clopotei speciali, iar pe hol ar trebui asezata o planta verde si un tablou foarte frumos pentru un aport energetic pozitiv.

– Pentru mai mult noroc si prosperitate, se recomanda aruncarea vechiturilor din casa chiar de sub pat, fiindca dezordinea nu aduna decat lucruri si energii negative.

– Natura si elementele naturale nu trebuie sa lipseasca din amenajarea locuintei – flori, plante, cosuri impletite, diferite decoratiuni cu nisip si scoici precum si bambusul aduc noroc si fericire.

– Oglinzile joaca un rol foarte important in Feng Shui. Acestea nu trebuie indreptate catre oameni in timpul somnului, trebuie amplasate astfel incat sa reflecte numai lucrururi pozitive din natura. Se recomanda evitarea montarii oglinzilor pe hol, in dormitor si in camera copiilor.

– Fiecare camera are propriul mod de amenajare. Fiecare colt al camerei reprezinta ceva si ar trebui sa aiba un element natural inclus pentru a avea succes in dragoste de exemplu sau in afaceri.

– Asadar, in Feng Shui sufrageria reprezinta camera potentialului si a oportunitatilor, dormitorul este cea mai personala camera din locuinta, reprezentand evadarea din viata reala, refugiul, un spatiu ce trebuie amenajat si planificat astfel incat sa se potriveasca tuturor aspectelor vietii. Bucataria este vatra casei, o camera care conecteaza persoanele cu energiile care le hranesc atat din punct de vedere fizic cat si financiar si emotional. Nu in ultimul rand, baia, fiind guvernata de apa, este asociata cu bogatia si cariera.

Amenajarea locuintei dupa principiile Feng Shui trebuie sa se faca tinand cont de anumite principii, de punctele cardinale din fiecare camera in parte, ce trebuie asezat in fiecare loc nu numai pentru un aspect estetic deosebit ci si pentru sanatate, dragoste si prosperiatte. De asemenea, de pe site-uri specializate sau din magazine se pot achizitiona si statuete sau diferite reprezentari ale animalelor care ajuta in anumite domenii.

Lasă un răspuns