De evitat dacă vrei să te menții în formă și sănătos

Știai că unele alimente nu ar trebui să fie consumate seara? Atunci când vrei să te menții în formă sau vrei să dormi cât mai bine noaptea, iată cea ar trebui să consumi și iată ce ar trebui să eviți.

Seara atunci când mâncăm și mergem la culcare, caloriile consumate nu vor mai fi arse. Deci cel mai bine ar fi să alegi să consumi alimente cât mai lejere pentru a evita stocarea de calorii. Ce ar trebui sa eviți deci in acest caz?

Daca vrei să te menții în formă. Cu siguranță că toată lumea cunoaște expresia care spune să mănânci ca un rege dimineața, ca un prinț la prânz și ca un cerșetor seara. Este mai mult ca niciodată de actualitate. Iată deci care sunt alimentele care nu ar trebuie să se consume seara.

– pizza – deoarece este mult prea grasă.
– pastele. Nu sunt o alegere nesănătoasă în sine dar ar trebui să aibă niște garnituri cât mai lejere. Sosurile grele sau cele pline de calorii trebuie să fie și ele evitate.
– chipsurile.
– brânzeturile.
– mezelurile.
– deserturile de tot felul: înghețată, ciocolată, prăjituri…
– felurile de mâncare semi-preparate care conțin prea multă sare.
– băuturile alcoolice.

Dacă seara ți se face cumva poftă de dulce cel mai bine ar fi să bei un ceai fructat cu miere, un fruct sau brânză proaspătă cât mai light.

Pentru a dormi cât mai bine. Și în acest caz trebuie să se evite cu orice preț felurile de mâncare mult prea grele, cele prăjite și pline de calorii care vor îngreuna digestia. Cel mai bine ar fi să privilegiezi glucidele și să diminuezi aportul de proteine. Evită deci:

– laptele, deoarece conținutul său de calciu este cel care poate încetini digestia.
– pastele sau pizza.
– carnea roșie, mezelurile sau carnea de pui.
– cafeaua sau alcoolul.
– felurile de mâncare asiatice foarte picante.
– sucurile de fructe care sunt excitante.

Lasă un răspuns