De ce trebuie să te speli mai des pe mâini

Tu cât de des te speli pe mâini? Inainte de a mânca, după ce ai gătit sau ai grădinărit la fel ca majoritatea? Avem tendința să ne spălăm pe mâini doar când ne murdărim.

Insă ai știut că dacă nu ne spălăm în mod regulat pe mâini numărul bacteriilor prezente se multiplică ajungând la câteva mii? Noi îți spunem de ce ar trebui să te speli mai des pe mâini.

Deoarece 80% din microbi se transmit prin intermediul mâinilor
De fiecare dată când mâinile tale intră în contact cu o persoană bolnavă sau un obiect contaminat, bacterii și/sau viruși vin să își facă cuibul. Conform Institutului Național de Sănătate Publică 80% din bacterii se transformă prin atingere.

Deoarece diminuezi riscurile de a te îmbolnăvi
Răceală, gripă, gastroenterită, bronșită… microbii prezenți pe mâini sunt responsabili de numeroase afecțiuni. Pentru a evita contaminarea și îmbolnăvirea, este important să te speli în mod regulat și corect pe mâini.

Pentru ca mâinile să fie curățate în mod corespunzător trebuie să le speli cu un săpun cel puțin 30 de secunde și să le ștergi apoi cu un prosop curat. Etapa uscării este primordială: 85% din micro-organisme sunt transmise prin intermediul mâinilor umede.

Deoarece folosești un smartphone
Știai că telefoanele inteligente sunt adevărate cuiburi de microbi? Numai puțin de 7000 de tipuri de bacterii diferite coabitează pe un telefon inteligent conform unui studiu efectuat de oamenii de știință din cadrul Universității Oregon. În medie, atingem ecranul tactil de cel puțin 150 de ori.

Deoarece folosim tastatura unui laptop sau computer
Specialiștii susțin că o tastatură conține mai multe bacterii decât un capac de toaletă. Imaginează-ți câte bacterii atingi ori de câte ori lucrezi la computer sau laptop.

Deoarece bacteriile prezente pe mâini rămân vii timp de trei ore
Care este durata de viață a bacteriilor prezente pe mâini? Aproximativ trei ore. La asta se adaugă noile bacterii pe măsură ce atingi obiecte noi sau intri în contact cu persoane suspecte. O spirală infernală.

Lasă un răspuns