De ce ai nevoie de o cură detox toamna?

Toamna este un moment propice pentru a purifica corpul. Lasam vara in spatele nostru, cu caldura sa si cele mai delicioase gratare din week-end, zilele devin mai scurte si ritmul zilelor devine mult mai lent. Deci trebuie sa ne pregatim pentru temperaturile mai reci ce vor veni.

O cura detox pentru toamna. Avem doua organe importante care sunt asociate acestui anotimp- plamanii si intestinul gros iar in aceasta perioada, corpul tau are nevoie de o cura detox. Vei elimina astfel toxinele acumulate, iti vei regasi energia, iti vei ameliora calitatea somnului si vei scade nivelul de stres.

Trebuie sa iti pregatesti sistemul imunitar pentru sezonul rece ce va sa vina, facand cure cu miere, cu polen, cu laptisor de matca sau cu semintele germinate, fiind o completare excelenta pentru a te bucura de cea mai buna stare de sanatate.

Toamna este deci anotimpul ideal pentru a-ti reincarca bateriile. Este un anotimp intermediar propice unei cure detox. De ce? Pentru ca, pur si simplu, iti va purifica organismul si te va ajuta sa te pregatesti pentru o iarna mai grea.

Efectele pozitive ale verii se vor estompa putin cate putin. Toamna se va instala in curand incet –incet si ea si primele semne ale oboselii isi vor face si ele aparitia. Este deci momentul ideal de a-ti revigora organismul si pentru a-l pregati sa faca fata primelor semne ale frigului.

Stresul, poluarea din mediu, pesticidele si o alimentatie mult prea rafinata sau de o proasta calitate pot acidifia organismul. Pentru a elimina excesul de acizi organici, corpul trebuie sa le neutralizeze, cu ajutorul mineralelor si oligoelementelor, care sunt alcaline, producand astfel saruri neutre.

Fie ca apelezi la o cura detox pe o perioada mai indelungata sau pe una mai scurta, aceasta ar tebui sa aiba 2 etape.

Prima este cea a detoxificarii. Dar la inceputul iernii nu ar trebui sa iti slabesti organismul si sa il supui unei diete sau cure excesive. Privilegiaza deci de la inceput consumul de fructe proaspete, de cereale integrale, de legume, de carne alba si de peste, mai ales. In plus, trebuie sa ai grija sa bei cat mai multa apa.

Cel mai important este sa limitezi consumul de materii grase si sa nu consumi decat produse foarte proaspete.

Dupa ce corpul tau s-a obisnuit cu asta, poti urma un regim purificator, suprimand produsele de origine animala timp de 3 zile.

Apoi, poate urma a doua faza, cea de revitalizare, reintegrand in mod progresiv carnea, fara sa renunti insa la consumul de fructe si de legume proaspete.

Nu uita ca durata dietei trebuie sa fie adaptata stilului tau de viata, dar si formei fizice a momentului. Trebuie sa iti purifici organismul, nu sa il faci sa apelezi la rezervele sale.

Lasă un răspuns