Care sunt cele mai bune seriale istorice la care să te uiți?

De ceva vreme incoace, serialele istorice sunt extrem de populare, din ce in ce mai populare, chiar. De la « Downtown Abbey » la « Peaky Blinders », trecand si pe la « Versailles » sau « Mad Men », iata care sunt cele mai bune seriale istorice la care sa te uiti.

Mrs. America. Este un serial care spune povestea lui Phyllis Schlafly, o conservatoare americana, anti-feminista din anii 1970. Serialul, permite, evocand istoria viata unei mame de familie, sa picteze miscarea eliberarii femeilor lansata de feministele americane.

The Great. O promisiune a reusitei, prezenta lui Tony McNamara, o scenarista oscarizata a dramei istorice, La Favorite, The Great este serialul care urmareste parcursul lui Catherine a Rusiei. In varsta de doar 16 ani, ajunge la curte pentru a se casatori cu imaturul imparat Pierre III, descoperind o lume facuta din prostii si opulenta si avand o multime de proiecte ambitioase pentru imperiul sau.

Versailles. O alta epoca plina de jupoane. Dupa cum o indica si numele sau, acest serial se intereseaza de viata de la curtea Versailles sub regele Louis XIV. Este insa inainte de toate, o fictiune care incearca sa povesteasca viata monarhiei si sa ramana distractiv in acelasi timp.

The Crown. Este un serial care spune povestea reginei Elisabeth II, inca din tineretea sa pana la domnia sa. Fiecare din sezoanele sale povesteste un deceniu din cotidianului sau, cu actori diferiti la fiecare doua sezoane, pentru a reprezenta cel mai bine schimbarea de varsta. In orice caz, este un serial care povesteste cu cea mai mare fidelitate faptele istorice.

Mad Men. Este un serial care a aparut in anul 1960. Se urmareste aici destinul lui Don Draper, directorul creativ turmentat al unei agentii de publicitate de la New York. Prin intermediul sau si al personajelor care graviteaza in jurul sau este pictat un portret mai mult sau mai putin fidel al mentalitatilor, tendintelor si obiceiurilor americanilor.

Outlander. Un serial care ne va duce direct in Scotia. Claire Randall se gaseste in timpul unei calatorii cu sotul sau, propulsata intr-o alta epoca decat a sa. Invata deci sa traiasca cu obiceiurile unui alt timp si intalneste oameni nascuti cu doua secole inaintea sa.

Cu acest serial vom descoperi atat lumea dupa al Doilea Razboi Mondial, cat si cea a secolului XVIII, in momentul conflictului major dintre Anglia si Scotia.

Peaky Blinders. Peaky Blinders sunt o familie de gangsteri criminali Actiunea sa ere loc in orasul Birmingham dintre cele doua razboaie. Se numeau asa, Sepcile Ascutite, in romana, deoarece se spune ca aveau lame ascutite in beretele lor pentru a-i rani pe cei care ii amenintau. Este un serial sumbru, care ne scufunda intr- o lume industriala gri si violenta cu contrabanda de alcool, cu tabac si pariuri ilegale.

Downtown Abbey. Este un serial care prezinta o familie de artistocrati din Anglia anilor 1910-1920, acordand, surprinzator, o atentie speciala servitorilor familiei. Debuteaza cu tragedia de pe Titanic, dar mai prezinta si cum razboiul a bulversat viata familiilor de britanici indiferent de pozitia lor sociala.

Lasă un răspuns