Care este beneficiul nutrițional al consumului de smochine uscate

Cunoscut încă din vremea biblică, smochinul dă fructe dulci și aromate. Aceste fructe proaspete bogate în substanțe valoroase sunt stocate pentru un timp foarte scurt. Pentru a le folosi în dietă pe tot parcursul anului, nu numai în timpul perioadei de maturare, smochinele sunt uscate. În această formă, acestea păstrează beneficiul maxim. Fructele uscate sunt chiar utilizate în tratamentul anumitor boli. De exemplu, pentru răceli, probleme cu digestia.

Compoziția și utilizarea smochinelor uscate în dietă

Smochinele uscate au fost folosite în alimentatie înca din Egiptul antic. Regina Cleopatra le-a iubit foarte mult. Faimoasa frumusețe egipteană a crezut că fructele îi dau puterea și au un efect benefic asupra aspectului ei. Alexandru cel Mare a luat roadele uscate cu el in campanii, deoarece nu ocupau prea mult spatiu, dar care tineau de foame. Interesant este că fructele proaspete ale smochinului au culoarea albastru închis sau violet, iar pulpa lor este roșie. Dar alimentele uscate arata mai putin impresionante, in mod traditional devin maro deschis.

In ceea ce privește conținutul de minerale și vitamine, acest produs alimentar este un adevărat campion. Patria plantei este reprezentata de o regiune cu un climat subtropical. Fructele proaspăt recoltate nu pot fi păstrate mai mult de 3 zile. În forma uscată, ele acumulează aproape toate proprietățile vindecătoare. Desigur, dacă urmați tehnologia de uscare.

Proprietățile sale utile continuă să uimească. El conțin potasiu, fier, calciu, fosfor și magneziu, vitaminele din grupa B, PP etc. De aceea se recomandă introducerea acestui fruct în dieta adulților și a copiilor.

Ce să se ia în considerare atunci când alegeți acest produs alimentar

Alegerea unor astfel de alimente ar trebui să se bazeze pe recomandări simple. Deci, cele mai delicioase fructe sunt smochinele uscate cu un număr mare de semințe, de la 900 și mai mult. Și cu cât sunt mai mici, cu atât este mai bogat gustul. Smochinele Samarkand sunt recunoscute ca fiind de cea mai înaltă calitate.

Când cumpărați fructe uscate, verificați dimensiunea și gradul lor de uscare. Fructele cele mai potrivite pentru consum ar trebui să aibă aproximativ de aceeași dimensiune. Acestea nu trebuie să fie foarte uscate sau excesiv de moi, uscăciunea trebuie să fie moderată. Când este presat, pulpa trebuie să fie apăsată puțin și să nu fie fermă. Este necesar să se acorde atenție culorii smochinului, calitatea bună fiind indicată de uniformitatea nuanței. Trebuie să fie galben sau galben auriu fără pete. În cele din urmă, este necesar să ne concentrăm atenția asupra gustului. Ar trebui să fie dulce, nu acra. Aciditatea slabă indică deteriorarea produsului.

Aceste fructe uscate pot diversifica cu ușurință alimentele, dar este necesar să le folosiți cu prudență chiar și pentru cei care nu sunt îngrijorați de problema excesului de greutate. Deci, smochinele în formă uscată nu sunt recomandate pentru diabet datorită conținutului înalt de zahăr, precum și tendinței de flatulență. Nu sunt recomandate de cele mai multe ori, în prezența unor pietre în vezica biliară, pancreatită. În cele din urmă, merită să introduceți smochine în cantități mici în dieta pentru a testa eventuala alergie la aceste fructe. Dacă organismul nu reacționează negativ la noul produs, puteți să-l consumati în siguranță.

Depozitați smochinele uscate, de preferință, în frigider sau într-un loc uscat și rece, dar nu mai mult de o săptămână. Pentru ca fructul sa nu fie stricat, este necesar sa-l puneti intr-un recipient sigilat, un borcan cu un capac. Înainte de utilizare, fructele uscate trebuie spălate.

Consumati smochine uscate pentru pierderea în greutate

Semințele uscate conțin mai multe proteine ​​decât cele proaspete, până la 6% în loc de 1%. Prin urmare, fructele uscate sunt ideale pentru a fi consumate de vegetarieni, sportivi și pentru cei care doresc sa piarda în greutate. Dar este necesar să se ia în considerare faptul că, atunci când fructele se prelucrează, cantitatea de zaharuri crește la 50-70%, prin urmare, este necesar să folosim darul naturii cu prudență. Se recomandă să nu consumați mai mult de 3 fructe uscate pe zi.

Sucurile uscate din calorii contin aproximativ 240-250 kcal la 100 g, în funcție de tipul de smochine. La procesare, conținutul de calorii al fructelor crește de 5 ori. Smochinele uscate înlocuiesc perfect gustările și deserturile. Acestea reprima repede pofta de mâncare și ajută corpul să nu simtă foame pentru o lungă perioadă de timp.

Datorită prezenței fibrelor dietetice în compoziție, smochinele uscate stimulează digestia. Acest lucru este, de asemenea în beneficiul acelor oameni care vizează o pierdere în greutate confortabilă. Și smochinele uscate au un efect benefic asupra activității sistemului cardiovascular, a activității mentale.

Fructele uscate ar trebui să fie incluse în mod regulat în dietă, deoarece sunt excelent absorbite și ajută la întărirea sistemului imunitar. Pentru a nu deranja pierderea în greutate, este mai bine să luați o parte din smochine ca o masă independentă și nu ca o completare la felurile principale.

Aceste fructe pot completa gustul preparatelor din carne, salate, gustări.

Lasă un răspuns